Türk Kütüphaneciliği dergisinde kütüphanecilik ve bilgibilim alanında hazırlanmış hakemli makaleler (araştırma makalesi, kavramsal makale veya örnek olay incelemesi) ile görüşler, okuyucu mektupları, tanıtım yazıları, çeviri yazıları, haberler ve mesleki toplantı duyurularına yer verilmektedir.. Bu bağlamda bazı temel araştırma konuları:
- Kütüphanecilik üzerine kavramsal ve tarihsel çalışmalar,
- Kütüphane türleri
- Bilgi sistemleri ve bilgi teknolojileri
- Bilgi okuryazarlığı
- Bilgi davranışları
- Bibliyometri
- Okuma alışkanlığı
- Yasal ve etik konular
- Bilgi ve belge yönetimi eğitimi
Mart (1. sayı), Haziran (2. sayı), Eylül (3. sayı) ve Aralık (4. sayı) aylarında olmak üzere yılda dört kez yayımlanan TK;
Örnek TK Makale Şablonuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.
http://tk.org.tr/index.php/TK/information/authors
Dergimize gönderilen yazıların Times New Roman 11 punto (başlıklar 12 punto) ile yazılmış olarak A4 formatında .doc/.docx biçiminde hazırlanması ve sisteme yüklenmesi gereklidir. Tüm yazılara ilişkin süreçler DergiPark sistemi üzerinden işletilmektedir. E-posta ile gönderilen yazılar dikkate alınmayacaktır.
Tüm ana ve alt başlıklar ayırt edici bir biçimde olmalıdır. Hakemli yazılar bölümüne gönderilen araştırma makaleleri ile örnek olay incelemeleri IMRAD (Introduction, Methodology, Research and Discussion) yapısına uygun olarak hazırlanmalıdır. IMRAD yapısının örneği Şekil 1'de sunulmaktadır. Araştırma makaleleri ve örnek olay incelemeleri için giriş ve literatür değerlendirmesi kısımları tüm çalışmanın %25'inden fazla olamaz. Dergimiz tablo ve grafiklerin etkin kullanımını desteklediğinden çok gerekli olmadıkça tablo ve grafik kullanımından kaçınılması tavsiye edilmektedir. Bunun yanında istatistiksel test sonuçlarının raporlanmasında APA standartlarına uyulmalı ve metin içinde rapor edimeli, sonuçların tablo ile sunulması gerekiyorsa da SPSS çıktılarının doğrudan sunulmasından kaçınılmalıdır.
Dergimize gönderilen yazılarda yayın türüne göre aşağıdaki kelime sınırlarına uyulmasının okunurluğu önemli oranda arttırdığını düşünüyoruz.
Çeviriler bölümüne gönderilecek yazılar için telif hakkı sahibinden resmi izin belgesi alınması ve çevirinin gönderimi aşamasında ibraz edilmesi zorunludur.
Dergimizde APA 7 kuralları geçerlidir. Gönderme, referanslar, tablo ve grafiklerde APA 7 kurallarının uygulandığından emin olunmalıdır (bkz. https://apastyle.apa.org/products/publication-manual-7th-edition).
.TK Yönetim Belgesi için tıklayınız.
Ücretsiz
Bu dergi içeriği CC BY 4.0 ile lisanslanmaktadır.